Saxofoonles

Altijd al eens saxofoon willen spelen, maar heeft u nooit de stap durven nemen? Of is uw zoon of dochter enthousiast geraakt na het zien en horen van een saxofonist?

Als saxofoondocent houd ik me graag bezig met de wensen van de leerling. Wanneer u geïnspireerd bent geraakt door een muziekstijl waar de saxofoon een rol of solo in vertolkt kan ik u daarbij helpen. Andere aandachtspunten kunnen zijn: het verbeteren van technische vaardigheden, leren spelen van notenschrift of leren improviseren. Daarbij kunnen we op zoek naar een backingtrack of begeleid ik de leerling door middel van een piano of keyboard.

 

Wilt u zich verder ontwikkelen in stijlen als pop, jazz of klassiek? Dan zou ik u kunnen helpen bij deze ontwikkeling. Plezier en gevoelsbeleving door middel van muziek staan in mijn lessen centraal.

U bent nooit te oud om te beginnen, alleen is het voor de jonge muzikanten fijn om groot en sterk genoeg te zijn om het instrument goed vast te kunnen houden, waardoor een startleeftijd vanaf ongeveer 10 jaar of ouder wenselijk is. Indien de leerling jonger is, kunnen we beginnen met blokfluitlessen.

 

Beginnen met saxofoon spelen

Momenteel ben ik in bezit van een plastic saxofoon. Het is geen speelgoedsaxofoon, maar echt bedoeld om (jonge) kinderen kennis te laten maken met het instrument. Het is vaak lastig om het instrument niet te stoten in de eerste periode, waardoor dit een goede oplossing kan zijn. Ook kan de leerling dit ervaren als proefperiode om uit te zoeken of het instrument past bij hem of haar.

Na de periode van 3 maanden kan de jonge leerling zelf een saxofoon aanschaffen of huren bij een saxofoonwinkel. Volwassenen of grote kinderen kunnen beter meteen op een (gewone) saxofoon beginnen.

 

 

Tarieven

-10-Lessenkaart  €170.

-Huur saxofoon: €5,- per week.

-10-Lessenkaart + huur plastic saxofoon: €200.

-Losse les: €17,50

 

De lesduur is een half uur en de prijzen zijn exclusief btw.

Tot 24 uur van te voren kan de les worden geannuleerd.

De borgsom voor de plastic saxofoon bedraagt €30. Deze krijgt u bij normaal gebruik terug aan het einde van de huurperiode. Hierover geldt geen btw-tarief.